מאז ההודעה על הסכם השלום המסתמן בין ישראל לאיחוד האמירויות לפני כחודש, החלו אנשי עסקים, יזמים ומשקיעים ישראלים ואמירתים, לתכנן את הפיתוח הכלכלי של העסקים ולנצל את ההזדמנות הכלכלית שנוצרה כתוצאה מההסכם בין ישראל לאיחוד האמירויות.
לא רק מהזוית של תחום התעופה והתיירות, שגם היא צפויה לשגשג עם עשרות טיסות מישראל לדובאי, אבו דאבי ואיחוד האמירויות אלא בעיקר בפן הכלכלי עם השקעות נדל”ן בדובאי, השקעות טכנולוגיה באבו דאבי, ואפילו תחומי הספורט והחקלאות ועוד מגוון שיתופי פעולה כלכליים.
מתעניינים בהשקעות נדל”ן באיחוד האמירויות? לחצו כאן להרשמה לקבלת עדכונים בנושא
בתחום התעופה והתיירות, צפוי ההסכם בין ישראל לאיחוד האמירויות לשנות את כל מפת הטיסות באזור. כל הקונקשנים שעושים עד היום ישראלים בדרכם למזרח או לארה”ב בעמאן ובאינסטבול, יעברו מהר מאוד לאבו דאבי.
בנוסף, בעוד חודש, בכפוף להגבלות הקורונה ולשינויים הצפויים, תפתח חברת ישראייר הישראלית קו טיסה ישיר מתל אביב לדובאי ולאבו דאבי – איחוד האמירויות וההערכה היא כי גם חברת אל-על הישראלית תצטרף בהמשך ותפתח אף היא קו ישיר בין ישראל לדובאי. כך גם חברות התעופה של איחוד האמירויות ”איתיחאד אירווייז” ו”אמירייטס” אשר צפויות אף הן לפתוח קו ישיר בין דובאי לתל אביב.
לחץ כאן להצטרפות לקבוצה הסגורה שלנו בפייסבוק – כדי לקבל מידע עדכני על דובאי והאמירויות
הסכם הסחר חופשי בין ישראל לאיחוד האמירויות תפתח את השוק הישראלי לאנשי עסקים ומשקיעים מאיחוד האמירויות ויזמים ומשקיעים ישראלים בדובאי, אבו דאבי ואיחוד האמירויות בכלל במגוון תחומי הייבוא והייצוא וגם בהשקעות נדל”ן וטכנולוגיה באיחוד האמירויות.
כפי שכבר פרסמנו כאן ב-AE-IL לא מזמן, אחת היתרונות הגדולים של איחוד האמירויות אשר הופכת אותה ליעד אטרקטיבי ביותר לאנשי עסקים ומשקיעים ישראלים היא מדיניות המיסים, אשר כמעט ולא קיימות.
עד ינואר 2018 גם לא היה מע”מ. המס על סחורות ושירותים שנמכרו הנמוך יחסית, 5% – אך תוספת מס מוטל על מוצרים ספציפיים הנחשבים על ידי הממשלה כמזיקים לבריאות או לסביבה. איחוד האמירויות לא גובה מס על הכנסה. לפיכך, אין צורך בהחזר מס הכנסה באיחוד האמירויות, שכן אין מס של אזרח פרטי רלוונטי במדינה. כך גם לגבי פרילנסרים ועצמאים תושבי האמירויות.
רוצים להשקיע בדובאי? הירשמו כעת כאן לקבלת מידע עדכני על השקעות באמירויות
לגבי השקעות נדל”ן באיחוד האמירויות, מיסים על נכסים שכורים משתנים בין האמירויות. בדובאי, דיירים למגורים משלמים 5% משכר הדירה השנתי שלהם במס שכר דירה, ואילו 10% מתווספים לדיירים מסחריים. עם זאת, באבו דאבי, אזרחי איחוד האמירויות לא מחויבים במס על הנכסים שלהם, אך עמיתיהם הגולים משלמים 3%. בשרג’ה כל הדיירים משלמים מס שכירות של 2%.
הבירוקרטיה והרגולוציה באיחוד האמירויות קלילה מאוד וידותית למשקיעים זרים. אחרי ההסכם, יוכלו אנשי עסקים, יזמים ומשקיעים ישראלים באיחוד האמירויות לפתוח חשבון בנק בדובאי או באבו דאבי ולנהל משם את העסקים הרלוונטים, ללא כל מאמץ.
כבר כיום קיימות באיחוד האמירויות מעל 300 חברות אשר פועלות בעיקר תחת מעטה בינלאומי ובשם מדינות אחרת ועוסקות בעיקר בתחומים הטכנולוגיה, הסייבר, הפיתוחים הרפואיים והפיננסים.
כאמור, ההסכם בין ישראל ואיחוד האמירויות תפתח מחדש את עולם העסקים במפרץ ובמזרח התיכון כולו ותשנה את כל המפה הכלכלית בין המדינות, בעיקר בתחומי הטכנולוגיה, הרפואה, החקלאות וגם הנשק והמודיעין.
מתעניינים בהשקעות נדל”ן באיחוד האמירויות? לחצו כאן להרשמה לקבלת עדכונים בנושא
אולי יעניין אותך לקרוא גם: